пʼятниця, 12 вересня 2008 15:13

Інспектора ДАІ заарештували за зловживання службовим становищем

Прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу проти інспектора (вже колишньої) Новомосковської роти Дорожньо-патрульної служби (з обслуговування доріг державного значення) УДАІ УМВС України в області. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.

Справу порушено за зловживання службовим становищем та за службову підробку ( ч.3 ст. 364; ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

У ході дослідчої перевірки встановлено, що інспектор ДПС складав та видавав завідомо неправдиві офіційні документи – протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. Так, ним були складені протоколи стосвно двох громадян за начебто керування останніми транспортними засобами в стані алкогольного сп"яніння.

За вказаними протоколами судом ці водії позбавлені права керування транспортними засобами на різні терміни. Крім того, щодо громадянина К. інспектором складено 2 фіктивних протоколи – за начебто керування транспортним засобом без посвідчення водія і порушення правил дорожнього руху. Останній протокол працівник ДАІ розглянув особисто та виніс незаконну постанову про притягнення К. до відповідальності у вигляді попередження.

Також встановлено, що інспектор вносив у протоколи завідомо неправдиві відомості, підробляв у них підписи свідків та правопорушників, що заподіяло істотну шкоду правам, свободам та інтересам громадян, які незаконно притягувалися до адміністративної відповідальності, та державним інтересам у вигляді підриву авторитету та престижу правоохоронних органів, наголосили в прокуратурі.

Досудове слідство у кримінальній справі проводиться Новомосковським міжрайонним прокурором, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Інспектора ДАІ заарештували за зловживання службовим становищем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі