вівторок, 24 жовтня 2017 17:43

"Іноді хотілося все кинути. Але люди хворі, потрібно допомагати" - лікар-доброволець у зоні АТО

"Іноді хотілося все кинути. Але люди хворі, потрібно допомагати" - лікар-доброволець у зоні АТО
Артем Лебедєв лікував до 90 людей у день. Фото: Gazeta.ua

Артем Лебедєв виконував обов'язки уролога, травматолога й хірурга в лікарні Станиці Луганської у зоні АТО.

Артем Лебедєв приїхав із Нікополя Дніпропетровської області. Крім уролога, працював також травматологом і хірургом. Останній був у відпустці, а травматолог – один на всю лікарню.

"Іноді хотілося все кинути, – розповідає Артем. – Але люди хворі, потрібно допомагати. Найближча лікарня кілометрів за 75. У себе в Нікополі приймаю майже 25 урологічних хворих за день. Тут – від 70 до 90. Усі – запущені. Бувають із великими пухлинами. З такими вже нічого не зробиш. Кільком допоміг поїхати на лікування в Харків до одного професора".

Лебедєв показує новий УЗД-апарат – подарунок лікарні від Червоного Хреста.

"У Нікополі не доводилося з таким сучасним приладом працювати. Волонтери допомагають, вчора привезли дві коробки з ліками".

Удома Артем залишив дружину та 7-річного сина.

"Довелося пропустити синове свято першого дзвоника. Але не шкодую, що приїхав сюди, – каже Лебедєв. – Спершу очікував побачити тут трохи озлоблених людей. Але виявилися добрими, приносять їжу – картоплю, курку, овочі, яблука. Дякують. Грошей від них не беремо. Та їх тут і немає".

Сьогодні — останній день ротації для медиків Першого добровольчого медшпиталю у Станиці Луганській.

Лікарі збираються на щотижневу п'ятихвилинку в залі з радянським панно і пластиковими вікнами. Заступник із медичної частини 42-річна Світлана Забудкова після обговорення поточних питань дякує кожному лікареві-добровольцю.

- Артем Игоревич стал самым востребованным доктором. Поскольку уролога у нас не было с 2010 года, – каже про Артема Лебедєва. – А еще доктор владеет УЗИ-диагностикой. Причем исследование делали бесплатно. Народ был...

- ...Ошеломлен, – додає 36-річний Артем Лебедєв. У нього – кількаденна щетина.

– Ви почувствовали себя звездой? – запитує хтось.

– Да.

Зал аплодує. Світлана Забудкова вручає кожному подяки, настінні календарі й наліпки з гаслом "Станиця Луганська – це Україна".

Більше читайте про медиків Першого добровольчого медичного шпиталю у журналі "Країна" від 19 жовтня 2017 р.

Зараз ви читаєте новину «"Іноді хотілося все кинути. Але люди хворі, потрібно допомагати" - лікар-доброволець у зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі