понеділок, 01 вересня 2008 10:37

Інгушська опозиція загрожує відділенням республіки від Росії

Інгушська опозиція загрожує відділенням республіки від Росії

Інгушська опозиція упевнена, що власник сайту "Ингушетия.Ru" Магомед Євлоєв був убитий навмисно, і загрожує звернутися до світової спільноти з проханням про відділення Інгушетії від Росії, якщо винні не будуть покарані. "Якщо ми неугодні цій країні, то ми не знаємо, що нам ще залишається робити, - заявив "Комерсантові" друг Євлоєва, опозиціонер Магомед Хазбієв. За його словами, "подальші дії після вбивства Магомеда Євлоєва опозиція обговорить на спеціальних зборах, що відбудуться найближчим часом".

Магомед Євлоєв прибув на одному літаку з президентом Інгушетії Муратом Зязіковим в неділю о 12:30. Коли літак приземлився, до трапа літака під"їхав кортеж з силовиками, очолюваний міністром МВС Інгушетії Мусой Медовим. Після того, як президент привітався з міністром та поїхав, Євлоєв, який вийшов з літака, був схоплений силовиками, які відвезли його на автомобілі марки УАЗ. Родичі Євлоєва тут же організували гонитву, проте Євлоєв в міліційній машині був поранений кулею в скроню, і співробітники правоохоронних органів викинули його біля воріт інгушської республіканської клінічної лікарні в Назрані.

В інгушському МВС заявили: "Пан Євлоєв був затриманий в мить, коли зійшов з трапа літака, що прилетів з Москви. Під час проведення заходів щодо етапування пан Євлоєв спробував вихопити автомат у одного зі співробітників правоохоронних органів Інгушетії. В результаті колотнечі, що зав"язалася, затриманий був поранений в голову і доставлений в лікарню. Там він помер від отриманих поранень".

Полит.Ру

Зараз ви читаєте новину «Інгушська опозиція загрожує відділенням республіки від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі