пʼятниця, 18 травня 2007 13:06

Інфляція в Зімбабве перевищила 3700%

Вартість життя в Зімбабве в квітні 2007 року подвоїлася, підвищивши річний рівень інфляції до рекордної на даний момент у світі відмітки в 3700%. Економісти вважають, що зростання цін в країні продовжиться і до кінця 2007 року може скласти 15000%.

Курс обміну валют в країні такий же непостійний. Якщо на початку року за один британський фунт (два долари США) на чорному ринку країни, можна було отримати сім тисяч зімбабвійськіх доларів, то тепер уже 70 тисяч. Одна цеглина в країні тепер коштує стільки ж, за скільки десять років назад в Зімбабве можна було придбати розкішний маєток.

У 2000 році президент країни Роберт Мугабе почав аграрну реформу, після якої всі наділи білих фермерів перейшли до чорношкірих власників. У відповідь країни Заходу ввели проти Зімбабве економічні санкції.

ООН в своєму звіті назвала економіку Зімбабве такою, що розвивається в Африці найгірше, з посиланням на The Times, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Інфляція в Зімбабве перевищила 3700%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі