вівторок, 06 травня 2008 12:53

Індонезія вирішила вийти з ОПЕК

Індонезія розглядає можливість виходу з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК). Про це 6 травня заявив президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдойоно, слова якого передає агентство Associated Press.

На думку Юдойоно, ОПЕК фактично перестала бути об"єднанням експортерів нафти. Крім того, президент Індонезії додав, що країна має намір зосередитися на збільшенні власного рівня видобутку нафти, який зараз впав нижче за мільйон барелів в день. Для підвищення об"ємів видобутку може знадобитися 1-3 роки.

В середині 1990-х років об"єм видобутку нафти в Індонезії досягав від 1,5 до 1,6 мільйонів барелів в день. У квітні поточного року цей показник склав 860 тисяч барелів.

До ОПЕК входить 13 країн, контролюючих дві третини всіх світових запасів нафти. Індонезія, яка приєдналася до ОПЕК в 1962 році, є єдиною країною Азіатсько-Тихоокеанського регіону, що входить до організації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Індонезія вирішила вийти з ОПЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі