вівторок, 27 листопада 2007 14:29

Індієць з метровою трубою в голові сам приїхав в лікарню (ФОТО)

18-річний індієць зумів вижити після ДТП, під час якого його череп був пронизаний наскрізь металевою трубою завдовжки 1,2 метра.

Аварія відбулася в індійському штаті Андра Прадеш: автобус, в якому їхав Маніш Раджпурохит, зіткнувся з вантажівкою. Під час зіткнення поручень, що відірвався, увійшов в голову хлопця над переніссям і вийшов під  черепом, за декілька міліметрів від хребта. Будучи прикованим до сидіння, Маніш голосно звав на допомогу.

Прибулим рятувальникам ніяк не вдавалося звільнити молоду людину. Тоді на їхнє прохання йому довелося трохи посунути голову уздовж труби, щоб звільнити простір для маневру. Після "звільнення" Маніш зміг самостійно вийти з автобуса. Рятувальники вирішили не виймати поручень, оскільки результат міг виявитися трагічним.

Протягом години хлопець добирався на рикші до найближчої лікарні, проте лікарі відмовилися його оперувати. У кареті швидкої допомоги Маніша доставили в приватну клініку в Бангалорі, розташовану за три години їзди. Лише тоді кваліфіковані хірурги змогли провести операцію, під час якої їм вдалося витягнути чужорідний предмет з голови Маніша.

"Дивно, але жердина не зачепила жодної життєво важливої області мозку", - повідомив хірург Шаран Патіль, що проводив операцію.

Незабаром після неї у Маніша розвинулася украй небезпечне інфекційне ураження головного мозку, проте до теперішнього часу він повністю видужав, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Індієць з метровою трубою в голові сам приїхав в лікарню (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі