понеділок, 12 листопада 2007 12:33

Індія збирається орендувати російську атомну субмарину

Індія і Росія ведуть переговори щодо передачі в лізинг атомного підводного човна проекту 971. Індійське керівництво розглядає атомні підводні човни як перспективний засіб, здатний значно підсилити бойову потужність ВМС. Раніше ВМС Індії вже мали досвід експлуатації радянського атомного багатоцільового ракетоносця проекту 670. АПЛ К-43, що отримала в індійському флоті ім"я "Чакра", експлуатувалася на умовах оренди з 1988 по 1991 рік.

У даний час, за наявною інформацією, Індія має намір узяти в лізинг недобудовану багатоцільову АПЛ К-152 "Нерпа", що стоїть на заводі в Комсомольску-на-Амурі і має високий ступінь готовності. Цей захід дозволить Індії підготувати екіпажі, призначені для служби на індійських атомних субмаринах типу ATV, які повинні стати на озброєння в наступному десятилітті.

Водотоннажність багатоцільових АПЛ проекту 971 перевищує 10000 тонн, довжина складає 114 метрів, швидкість повного підводного ходу - 33-34 вузли, глибина занурення 600 метрів. Човни цього типу несуть потужне озброєння - шість 533-міліметрових і чотири 650-міліметрові торпедні апарати. За скритністю вони не поступаються новітнім АПЛ ВМС США, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Індія збирається орендувати російську атомну субмарину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі