четвер, 07 серпня 2008 12:36

Індія відправляє в Кашмір 10 тисяч солдатів

Індія має намір послати більше 10 тисяч солдатів в Кашмір, щоб припинити протести в регіоні. Війська посилаються на додаток до парламентських сил, вже розміщених в регіоні.

Як повідомляли раніше "Подробности", масові безлади на релігійному грунті охопили у вівторок, 5 серпня, штати Джамму і Кашмір, в найбільших містах були закриті школи і магазини, блоковані транспортні артерії, передає індійське телебачення.

Хвилювання в штаті почалися більше місяця тому через відмову регіональних властей передати паломникам-індусам угіддя для будівництва тимчасових притулків в Кашмірській долині, населеній переважно мусульманами.

Жителі долини і розташованого там міста Шрінагар, які в червні змусили власті відмовитися від планів виділення земель для потреб паломників, тепер добиваються зняття блокади цієї частини штату. Блокаду ведучої в долину дорогі в місті Джамму в рівнинній частині штату почали кілька днів тому індуські демонстранти, що вимагають відновлення рішення про виділення земель для будівництва притулків, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Індія відправляє в Кашмір 10 тисяч солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі