пʼятниця, 28 грудня 2007 10:58

Індія привела війська на кордоні з Пакистаном в підвищену бойову готовність

Індія привела в підвищену готовність свої війська на межі з Пакистаном у зв"язку з безладами, що почалися після вбивства лідера пакистанської опозиції Беназір Бхутто, повідомляє Reuters.

За словами прес-секретаря Міністерства внутрішніх справ Індії, ніякої конкретної загрози з боку Пакистану поки немає. Як відзначає агентство, Індія регулярно приводить війська на межі з Пакистаном в стан підвищеної готовності, побоюючись, що безлади можуть розповсюдитися і на прикордонні регіони.

Нагадаємо, що Беназір Бхутто загинула в четвер 27 грудня в ході мітингу в місті Равальпінді. За одними даними, політик отримала поранення в результаті вибуху терориста-смертника, за іншими - терорист, перед тим, як привести в дію вибуховий пристрій, кілька разів стріляв в Бхутто.

Після вбивства прихильники Бхутто влаштували стихійну демонстрацію протесту, учасників якої поліція розігнала сльозогінним газом. Безлади, в яких загинули щонайменше десять людей, спалахнули також і в декількох інших містах Пакистану.

Президент Пакистану Первез Мушарраф закликав країну до миру, проте у зв"язку із загостренням політичної ситуації в країні пакистанська поліція і воєнізовані армійські формування були приведені в підвищену бойову готовність, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Індія привела війська на кордоні з Пакистаном в підвищену бойову готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі