четвер, 21 лютого 2008 13:00

Індійський штат услід за Косово вимагає незалежності

Міжнародне співтовариство повинне ініціювати переговори про майбутній статус індійського штату Джамму і Кашмір услід за Косово, тому що ці два випадки схожі, вважають кашмірські сепаратисти.

"Враховуючи зростаюче нетерпіння кашмірського народу, міжнародне співтовариство повинно прискорити переговори з приводу політичного майбутнього Кашміру, оскільки щодо нього діє схожа резолюція Ради безпеки ООН", - йдеться у заяві голови сепаратистській організації Фронт звільнення Джамму і Кашміру (ФЗДК) Фарука Дару.

Дар вважає, що Сербія і Індія використовують однакові аргументи, доводячи, що Косово і Кашмір є невід"ємною частиною їх територій.

"Сербія наполягала на збереженні суверенітету над краєм точно так, як і Індія відстоює точку зору, що Кашмір повинен вважатися її невід"ємною частиною", - йдеться у  заяві Дара, яка впродовж десятиліть бореться за незалежність штату від "індійської окупації".

"Реальність така, що незалежність Кашміру є єдиним прийнятним варіантом", - заявив Дар.

Індійський штат Джамму і Кашмір, населений переважно мусульманами, увійшов до складу Індії після оголошення незалежності від Великої Британії рішенням керувавшого тоді тут махараджи Харі Сингха. Це призвело до хвилювань і вторгнення у Кашмір Пакистану, який досі утримує території на заході і півночі штату.

Прийнята 1948 року резолюція Ради Безпеки ООН заявляє про необхідність виведення пакистанських військ з штату і проведення у Джамму і Кашмірі референдуму для самовизначення, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Індійський штат услід за Косово вимагає незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі