пʼятниця, 24 вересня 2010 17:32

Індійський машиніст-лихач збив рекордну кількість слонів (ВІДЕО)

Індійський машиніст-лихач збив рекордну кількість слонів (ВІДЕО)

В Індії вантажний потяг у вівторок увечері на смерть збив сім слонів.

Це найтрагічніший випадок такого роду - ніколи раніше стільки слонів не гинули під колесами поїзда, пише Newsru.com, посилаючись на газету The Times of India.

Побитий попередній рекорд, коли в 2001 році під поїздом загинули шість слонів.

Інцидент стався в штаті Західна Бенгалія, що на півночі Індії, на лінії Нью-Джалпайгурі - Алірпурдуар, що проходить через регіон Дуарс, біля кордону з Бутаном.

Поїзд прямував зі швидкістю 70 км / год - на цій ділянці не діють звичайні для цієї території, яка охороняється законом, обмеження швидкості в 20-40 км / год.

Машиніст повинен був завчасно побачити слонів, сказали лісники.

Незважаючи на те, що інцидент стався о 23:30, на ясному небі світив місяць, а збоку від залізниці не росте ніяких високих дерев, там розташовані лише чайні плантації.

Тепер машиніста підозрюють в тому, що він навмисне протаранив слонів, свідомо відмовившись від застосування екстреного гальмування.

В результаті загинули три самки, два молодих слона, один дорослий самець і дитинча.

Два слона, отримавши смертельні поранення, змогли зповзти зі шляхів. Вранці їх знайшли в кількох сотнях метрів від місця події в агонії. Їх відправили в національний парк Горумара, але обидва померли.

Деякі захисники природи стверджують, що поїзд їхав зі швидкістю не 70, а 90 км / год, грунтуючись на силі отриманих слонами ударів.

"Це вбивство, а не випадковість. Якби поїзд їхав з помірною швидкістю, машиніст міг би вдарити по гальмах, збивши першого з слонів. І відразу шість слонів були б урятовані. Серйозні заходи повинні бути прийняті відносно машиніста й залізничної адміністрації", - заявив Анімеш Басу, представник Гімалайської організації у справах природи і туризму.

До того часу як, як п"ять слонів вже були повалені поїздом, самка розвернулася, щоб завдати поїзду удар у відповідь.

Побачивши це, машиніст злякався і замість того, щоб загальмувати, лише прискорив хід.

"Поїзд завдав слонисі прямий удар, протягнувши її близько 300 метрів. Її тіло так заплуталось у колесах, що машиністу довелося здати назад на станцію Банерхат", - повідомив Субхас Чандра Гош, єгер природного парку Біннагурі.

Як і в попередніх випадках, залізничники своєї провини не визнали. У четвер їх офіційний представник дав технічне пояснення.

"Інцидент стався між двома чайними плантаціями, так що місце події не відноситься до захищених природних територій. В окрузі немає лісів. Ми повинні дотримуватися швидкісний режим тільки на захищених територіях", - сказав він.

Як і в попередніх випадках, залізничники своєї провини не визнали. У четвер їх офіційний представник дав технічне пояснення.

Нагадаємо, нещодавно в Кенії в пастку зоологів потрапив слон розміром з кішку.

Зараз ви читаєте новину «Індійський машиніст-лихач збив рекордну кількість слонів (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі