середа, 16 січня 2008 13:42

Індійські сикхи вимагають зустрічі з Саркозі

Індійські сикхи вимагають зустрічі з президентом Франції Ніколя Саркозі, який прибуде в кінці січня з візитом до Індії, щоб обговорити з ним введену у французьких школах заборону носіння тюрбанів - важливого релігійного символу сикхів, повідомив представник найбільшої сикхської громадської організації.

За його словами, лист із пропозицією влаштувати зустріч він направив індійському прем"єр-міністрові Манмохану Сингху верховний комітет управління гурудвар (гурудвари - сикхські молельні будинки).

"Ми сподіваємося, що після повернення з Китаю прем"єр розгляне наше звернення і організує зустріч", - сказав глава відділу зовнішніх стосунків комітету Кулдіп Сингх.

Представники комітету мають намір обговорити з Саркозі "взаємоприйнятне рішення проблеми" заборони носіння у фанцузськіх школах релігійних символів, найважливішим з яких для сикхів є тюрбан.

Надію на позитивний розгляд цього запиту членам комітету дає та обставина, що індійський прем"єр також є сикхом.

Інакше ряд організацій сикхів мають намір провести в Делі масові акції протесту, приурочені до візиту Саркозі до Індії, де він 26 січня виступить в ролі головного гостя на присвячених святкуванню Дня Республіки урочистостях.

Заборона носіння у французьких школах релігійних символів була введена кілька років потому.

"Через це багато батьків вимушені були забрати зі шкіл своїх дітей", - сказав представник комітету.

З певними проблемами зіткнулися і водії таксі, від яких французькі власті у ряді випадків вимагали знімати тюрбани для фотографії на документи, сказав співбесідник агентства, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Індійські сикхи вимагають зустрічі з Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі