четвер, 31 липня 2008 09:47

Індійка вижила після 70 укусів отруйних змій

Індійка з штату Химачал-Прадеш Сат"я Деві дала привід індійським фахівцям замислюватися над здібностями людського організму протистояти сильнодіючим токсинам. Спростовувавши загальноприйняту теорію і реальний життєвий досвід, 56-річна селянка з гірського села поблизу міста Солан благополучно пережила не менше 70 зміїних укусів.

Дивний феномен підтверджують співробітники Центрального науково-дослідного інституту в містечку Касаулі, який спеціалізується на виробництві протиотрут. Вперше Сатья виявилася їх пацієнткою в 1980 році після того, як була вжалена отруйною змією. З тих пір щонайменше двічі на рік вона відвідує своїх рятівників, звертаючись за допомогою після чергових "побачень" з повзучими гадами.

Сама Сатья, як і її односельці завантажена повсякденними сільськими турботами, не може до ладу пояснити, чому змії із завидною регулярністю випробовують на ній дієвість своїх зубів і отрут. "Мені постійно кажуть, що напасть пов"язана з прокляттям, насланим за якісь гріхи, - нарікає Деві. - Але жоден з жерців або чаклунів, до яких я зверталася, нічим не змогли допомогти".

Учені також сушать голову над дивовижною здатністю Сат"ї витримувати смертоносні укуси. За їх версією, часті щеплення вакцин могли привести до того, що опірність організму жінки до зміїних отрут могла незвичайно зрости.

Чи так це насправді, судити важко. Проте рідні і близькі Сат"ї, перш за все - дітвора, вважають за краще триматися від неї подалі, особливо в темний час доби, щоб не виявитися покусаними "за компанію" переслідуючими її плазунами, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Індійка вижила після 70 укусів отруйних змій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі