субота, 03 березня 2012 12:33

Індійці знову зустрічають весну "барвистою" бійкою
9

Фото: Фото: Reuters

Латмар Холі - свято зустрічі весни, унікальне для містечка Барсана, що знаходиться в індійському штаті Уттар Прадеш. Традиційно чоловіки містечка в цей день співають провокативних пісень, щоб привернути увагу дівчат, а ті грайливо "відбиваються" від них бамбуковими палицями.

Згідно легенди, в цей день Крішна прийшов у Басану до своєї коханої Ради (Radha), яка святкувала прихід весни зі своїми подругами, та почав жартома дражнити їх. Дівчата, не розуміючи жарту, образились та прогнали Крішну з Басани. З того часу чоловіки, які народилися в селі Крішни, Нандгаоні, щороку приходять до Басани - єдине містечко в Індії, яке має храм Ради - щоб святкувати Холі разом з місцевими жителями.

Після проведення необхідних ритуалів у храмі, дівчата та хлопці виходять надвір, щоб влаштувати традиційну бійку. На другий день свята те саме відбувається з чоловіками Барсани та дівчатами Нандгаону.

Холі також відоме європейцям під назвою "Свято кольорів". Воно святкується в усій Індії у перших числах березня і стало одним з найулюбленіших індійських традицій серед туристів та імігрантів.

Зараз ви читаєте новину «Індійці знову зустрічають весну "барвистою" бійкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі