понеділок, 10 грудня 2007 20:05

Індійці захопили заручника з ООН

Індійці Амазонії з племені Чинта Ларга, що проживають в резервації Рузвельта на території бразильської області Рондонія, узяли в заручники співробітника місії ООН і ще четверо осіб, передає агентство Associated Press.

Повідомляється, що Давид Мартінс Кастро працював в Ріо-де-Жанейро в представництві Верховної комісії ООН з прав людини.

В неділю, 9 грудня, Кастро, а разом з ним федеральний прокурор і ще три люди відлетіли в Рондонію на зустріч з індійцями. Індійці вимагали полегшити пропускний режим на КПП, постановлених на в"їзді в резервацію.

Після переговорів вони відмовилися відпустити представника ООН і його супутників. У резервацію відправився президент Федерального бюро у справах індійців Марсіо Меріа, якому належить вирішити питання із звільненням заручників.

Як пише Associated Press, індійці Амазонії часто вдаються до захоплення заручників, проте зазвичай відпускають їх після закінчення декількох днів. В той же час, наголошується, що в 2004 році індійці племені Чінта Ларга вбили 29 "чорних" здобувачів алмазів, що проникли не територію резервації, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Індійці захопили заручника з ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі