середа, 05 листопада 2008 17:31

Індійці випробували перший танк власної розробки

Індійські військові конструктори провели поблизу невеликого міста Баласор випробування першого танка власної розробки "Арджюн", який створювався як заміна іноземним зразкам, повідомляє ExpressBuzz. Вони підтвердили надійність машини і достатню вогняну потужність її озброєння, а також обнадіяли розробників, що в перспективі "Арджюн" зможе стати заміною імпортним зразкам.

Випробування, зокрема, включали стрільбу снарядами FSAPDS з озброєння "Арджюн". Спочатку ці боєприпаси призначалися для Т-90с, які збираються в Індії з тих, що російських комплектують, проте були адаптовані і для індійських танків.

За оцінками експертів, тестову стрільбу продемонстрували "обнадійливі результати" в плані точності, вогняної потужності і інших показників. Згідно з отриманими даними, з озброєння танка "Арджюн" снарядом FSAPDS можливо пробити 450-міліметрову броню на відстані до 2,5 кілометрів. Розробники також повідомили, що багато недоліків, які були відмічені раніше, їм вдалося усунути.

Створення першого індійського танка почалося більше 30 років тому, проте у виробництво він поступив тільки в 2006 році. Перші машини були прийняті на озброєння у вересні 2007 року, але проводилися в обмеженій кількості. Заважали численні недоліки і дефекти, які були виявлені в процесі тестової експлуатації. Зокрема, наголошувалася часті поломки танка, низька точність стрільби, а також інші проблеми з озброєнням. У 2007 році "Арджюн" зламався прямо в процесі чергових тестових випробувань.

Найближчим часом індійська армія планує придбати 124 танки "Арджюн". Проте одночасно продовжує поповнювати свій парк і російською технікою, якій військові довіряють явно більше. Інформації про наміри індійських військових замовити у своїх виробників значнішу партію танків поки немає.

Зараз ви читаєте новину «Індійці випробували перший танк власної розробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі