четвер, 22 травня 2008 15:40

Іммігрантів в Італії утримуватимуть в спеціальних центрах

Міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив, що необхідно відкрити в кожній з областей країни центри тимчасового утримання для іммігрантів, повідомляє в четвер італійське агентство Апком.

В даний час в Італії працюють тільки десять центрів для іммігрантів, які нелегально перебувають на території країни. Як правило, в ці центри нелегали потрапляють перед відправленням на батьківщину.

В середу Рада міністрів Італії схвалила пакет заходів, які стосуються безпеки в країні. Зокрема, в одному з законопроектів, який згодом повинен буде схвалити національний парламент, передбачається переклад нелегальної імміграції в розряд злочину.

У випадку якщо іммігрант перебуває на території Італії незаконно і скоює злочин, його нелегальний статус вважатиметься обтяжливою обставиною. Міністр підкреслив, що не вважає подібні центри тюремними закладами. За його словами, "це всього лише місце тимчасового перебування в період встановлення особи і перед відправленням з Італії".

У зв"язку з введенням нових заходів безпеки в країні, Мароні заявив, що Італія потребуватиме більшої кількості таких центрів. Ці центри будуть створені в будовах казарм і інших державних приміщеннях в різних областях країни.

"Коли новий закон набуде чинності, через два-три місяці, центри вже будуть готові. Вважаю, що нові заходи безпеки будуть ефективні", - сказав Мароні. Міністр розповів також про план створення нового банку даних ДНК, який буде використано при розкритті злочинів.

"Мова йде про заміну банку відбитків пальців на нову сучаснішу систему, яка допоможе ефективніше боротися зі злочинністю, причому мова йде не тільки про нелегалів, але і криміналітет в цілому", - сказав Мароні.

За статистикою МВС Італії, іммігранти, у тому числі і з країн ЄС, "лідирують" за кількістю скоєння тяжких злочинів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Іммігрантів в Італії утримуватимуть в спеціальних центрах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі