пʼятниця, 23 квітня 2021 03:00

Іменинники 23 квітня - хто сьогодні святкує День Янгола

Іменинники 23 квітня - хто сьогодні святкує День Янгола
Сьогодні іменини святкують Олександр, Григорій, Дмитро, Максим та Терентій. Фото: pixabay.com

Сьогодні, 23 квітня, іменини святкують Олександр, Григорій, Дмитро, Максим та Терентій. Це особливе свято, його ще називають днем духовного народження, оскільки пов'язане перш за все з таїнством Хрещення і з іменами, які носять небесні покровителі.

У давнину українці перед святом варили пиво і пекли іменинні пироги і короваї. В день самого свята іменинник зі своїми рідними ходив до церкви на службу, замовляв молебень за здоров'я, ставив свічки і молився біля ікони свого небесного покровителя.

Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про сьогоднішніх іменинників.

Ім'я Олександр має давньогрецьке походження і означає "захисник", "той, хто уберігає від мужа".

Власники цього імені горді і впевнені в собі. Прагнуть до лідерства, хоче бути авторитетом для інших. Люди часто звертаються до нього за допомогою і підтримкою. Олександр - відданий друг і хороший сім'янин. Він готовий жертвувати своїм часом і комфортом заради допомоги іншим. Чоловік на ім'я Олександр дуже впертий, його неможливо підкорити або переконати. Проте Олександри часто бувають бабіями.

Ім'я Григорій походить із грецької мови, означає "уважний", "зосереджений", "зібраний".

Григорії чутливі та уразливі. Намагаються завжди бути приємним у будь-якому товаристві. Приділяє велику увагу одягу й зовнішньому вигляду.

Ім'я Дмитро давньогрецьке, означає "присвячений богині Деметрі" - богині родючості і землі. Ще одне значення імені - "хлібороб".

Власники цього імені врівноважені, спокійні, впевнені, працьовиті та розумні. Дмитру вкрай важливо самореалізуватися в житті, домогтися чогось значного, внести свій внесок в суспільство. Він має свою думку з будь-якого питання і буде активно її відстоювати. Переконати його майже неможливо.

Ім'я Максим латинського походження. У перекладі означає "найбільший, найвеличніший".

Максими впевнені у собі і навіть жорсткі. Це дуже вперті і категоричні людини, і запальність лише посилюється з віком. Піти на поступки Максим готовий тільки заради найближчих. Прагне домогтися значущого місця в суспільстві і хоче досягти матеріального благополуччя. При цьому він так само комунікабельний і вміє піднести себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Янгола 22 квітня - кого сьогодні вітаємо з іменинами

Ім'я Терентій прийшло до нас із Візантії, у перекладі з латини означає "витончений". За іншою версією це слово означає "розтираючий". Так нерідко у Візантії називали помічників і молодших художників, що працювали в майстернях великих майстрів живопису й фрески.

Терентії болісно чутливі до прояву всякої несправедливості з боку навколишніх. Хоча самі корисливі й часто заводять "дружні" зв'язки з людьми, що займають видне положення в суспільстві. Вони ніколи не скажуть в обличчя все те, що думають про людину, боячись втратити її розташування до себе. Справляють враження добрих і відкритих. Зі своїми справжніми друзями чесні й щедрі.

23 квітня у православній церкві вшановують 39-х мучеників на чолі з Терентієм Ариканським. Сьогодні прийнято помолитися мученикам та попросити тілесного та духовного зцілення.

Зараз ви читаєте новину «Іменинники 23 квітня - хто сьогодні святкує День Янгола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі