вівторок, 02 серпня 2022 04:05

Іменини 2 серпня: як оригінально привітати з Днем ангела
6

2 серпня день ангела відзначають Ілля, Олександр, Георгій і Тихон. Не забудьте сьогодні привітати іменинників.

Gazeta.ua пропонує дізнатися, що несуть ці імена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 серпня День ангела відзначають власники мужніх імен. Не забудьте їх привітати

Ім'я Ілля в перекладі з мови стародавніх євреїв тлумачиться як "ходить під Богом", "охоронюваний божеством". Це ім'я близьке до застарілої форми "Єллиях". Дослівно значення імені Ілля звучить як "моє божество", "божественний Яхве". Також існує жіноча версія імені. Вона звучить не менш елегантно: Еліа, Еліот.

Ім'я Олександр має давньогрецьке походження і означає "захисник". Це ім'я часто зустрічалося в Стародавній Греції. Ім'я Олександр широко поширене у всьому світі. Воно є одним з найпопулярніших чоловічих імен. У імені є жіночий аналог Олександра.

Ім'я Георгій має античні корені від слова "георгос", яке на сучасну українську мову перекладається як "хлібороб" або "селянин". В інших мовах існують різні форми прочитання цього імені: Єжи, Георг, Жорж Джордж тощо. У Київській Русі був розповсюджений такий варіант як Дюк. Вірменські батьки називають синів ім'ям Геворк, а грузини - Гіві.

Ім'я Тихон перекладається як "випадок", "доля". Воно походить від давньогрецької богині Тюхе, яка дарувала людям удачу. Тюхе - це "жереб", "удача", "випадковість". Тому, власники імені приречені на успіх. Ім'я Тихон було візантійське. Потім воно з'явилося в Росії. До прикметника "тихий" ім'я не має абсолютно ніякого відношення. Тим, хто названий ім'ям Тихон, протегує святитель Тихон Задонський. За переказами цей святий був здатний здійснювати чудесні діяння, допомагаючи подолати життєві проблеми.

Привітання для іменинників

Вітаю з Днем ангела! Нехай кожна мить приносить сотні шансів зробити життя ще яскравішим і щасливішим! Нехай будь-яка хвилина дарує тільки удачу і море позитиву! І ангел-хранитель береже тебе від усіх негараздів.

***

Щиро вітаю тебе з Днем Ангела! Нехай цей день буде для тебе дійсно радісним і наповненим Божою присутністю!

***

В цей день ти справляєш не свій день народження, а день народження свого ангела. Я хочу привітати його з цією датою. Я не знаю, скільки йому століть, але саме сьогодні він найкрасивіший і найпернатіший. Ну, а тобі, я хочу побажати, щоб ви ніколи не розлучалися, щоб твій ангел завжди перебував у тебе за спиною, оберігаючи від усіх бід і напастей. Я бажаю тобі доброго і вірного помічника, який вкриє тебе від будь-якої негоди своїм крилом!

***

Хай добрий Ангел береже повік
Вогонь зорі, що долею зоветься.
Життя, неначе вишитий рушник,
Багрянцем калиновим усміхнеться.
Нехай волошками цвітуть літа прекрасні,
Нехай здійсняться тисячі бажань,
Щоб доля дарувала тільки щастя,
Ні грама бід, ні капельки страждань.
Будьте завжди гарними і молодими,
Бажаними, добрими і простими.
Зажди усміхненими і милими,
Зажди коханими і єдиними.

***

Щоб Ваше здоров'я, як кремінь було,
Щоб щастя сімейне його берегло,
Щоб радість завжди була на порозі,
А лихо в далекій і вічній дорозі.
Хай поруч з Вами Ангел Ваш летить,
Убереже Вас від біди повсюди,
Нехай несе Вам радість кожна мить,
І благодать Господня з Вами буде

***

З Днем ангела тебе вітаю,
Здоров'я і радості в житті бажаю,
Ще я удачі хочу побажати,
І не було часу щоб сумувати.
І щоб новий день приносив натхнення,
Позбавляв тебе смутку, щоб було везіння.
Хочу я здоров'я тобі побажати,
Сумнівів та смутку в житті не знати.

Фото: keep-inspired.com

2 серпня у православній церкві вшановується пам'ять святого пророка Іллі. Він був відомий як ревний християнин, активно боровся з ідолопоклонством. Коли Ілля помирав, то Бог його забрав живого на небеса.

Зараз ви читаєте новину «Іменини 2 серпня: як оригінально привітати з Днем ангела». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі