Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 14:46

"Їх виставили в напрямку України" - генерал про нові ракети РФ

"Їх виставили в напрямку України" - генерал про нові ракети РФ
Російський високоточний авіакомплекс "Кинджал" виконав вдалий навчально-бойовий пуск гіперзвукової ракети - ним хвалився Путін / стопкадр

У відповідь на постановку Росією на бойове чергування авіаційного ракетного комплексу "Кинджал" та інші нові ракетні розробки РФ Україна повинна прискорити реалізацію власної ракетної програми.

Про це каже екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, пише "Обозреватель".

"Кинджали" поставили на бойове чергування у Південному військовому окрузі, що є в напрямку України. Допускає, що ці комплекси дійсно були поставлені на бойове чергування, але не виключив, що лише "в мінімальній кількості".

"Росія займається створенням гіперзвукової зброї з початку століття. Але всі параметри і характеристики "Кинджала" - швидкість 12 тис. км/год, радіус до 2 тис. км, його "невидимість" для радарів - слід ретельно перевіряти, тому що повірити росіянам - собі дорожче", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає новий ракетний комплекс "Грім" в кінці 2019 року

У відповідь на нову загрозу Україна повинна прискорити роботу над власною ракетною і протиракетною зброєю. Зокрема, за програмами "Вільха", "Гарпун", "Грім".

"Я думаю, нам треба розвинути свою зброю до такого рівня, щоб, якщо в Кремлі зважаться на повномасштабні дії проти України, то після цього така Росія світу точно була б не потрібна", - наголосив Романенко.

Державний концерн "Укроборонпром" продовжує розробку засобів протиповітряної оборони для ЗСУ. Підприємство готується до модернізації зенітно-ракетного комплексу C-125М "Печора".

Зараз ви читаєте новину «"Їх виставили в напрямку України" - генерал про нові ракети РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути