понеділок, 17 березня 2008 12:53

Хвороби можна визначити за формою носа

Хвороби можна визначити за формою носа
 Портрет людини, що має ідеальне здоров"я, намалювати нескладно, оскільки фахівцям відомо, як завжди виглядають найбільш сприятливі для самопочуття частини обличчя.

Великі м"ясисті вуха – це ознака хорошого здоров"я. Хоча з естетичної точки зору вони непривабливі, і навряд чи якийсь поет їх оспівуватиме.

Великий лоб і крупні надбрівні дуги виглядають ефектно. Насправді їх володар може гордитися хіба що звучним голосом, але навряд чи може похвалитися здоров"ям. У таких людей частіше бувають гнійні запалення пазух, тобто фронтити, причому проходять ці захворювання у людей з такими бровами і лобом значно важче, ніж у інших. З погляду здоров"я краще мати маленькі надбрівні дуги, а надбрівних пазух не мати зовсім. Хай голос буде не звучний, зате можна не побоюватися фронтита з його найнебезпечнішим ускладненням – менінгітом. Як відомо, люди від нього іноді вмирають.

Пані з лебединою шиєю можна не заздрити. Хоча вона вважається однією з найважливіших ознак краси. Володарки витягнутої шиї нерідко мають слабку травну систему: опущення шлунку і розтягнутий стравохід. Горло у них сухе,  часто дере. Вони постійно мучаться фарингітами, відчувають "грудку" в горлі, невпинно підкахикують. З іншого боку і від дуже короткої шиї радості мало. Її володарі найчастіше сильно  хропуть.

Вузький ніс з тонким переніссям, трепетними крилами і витонченою улоговинкою над ними суспільство вважає ідеалом. Насправді мороки з таким носом дуже багато. Ну, от хоч би одна, але дуже велика проблема – через  вузький вхід (або, як називають ЛОР-фахівці, – клапани носа) дуже важко дихати. Тонкі ніздрі, що пристрасно роздуваються, – це сигнал дихальної неспроможності.

Ляльковий ніс теж здоров"я не додає. У його володарів буває часта і затяжна нежить. Якщо ж почнеться набряк, він займе всю носову порожнину, оскільки вона досить маленька, і перекриє дихання. Володарка носика "Барбі" постійно носить в косметичці краплі для носа.

З погляду лікаря, найідеальніший ніс – "картоплею". Якщо у вас саме така форма, вважайте, що вам повезло. Навіть якщо і виникнуть якісь проблеми, вирішити їх буде досить просто.

Великі очі – це, звичайно, красиво. Саме їх найчастіше оспівують поети. А на маленькі очі вони уваги чомусь не звертають. А  даремно. Тому що чим більші очі,  тим більше ризик отримати короткозорість. Для здоров"я все ж краще мати очі середнього розміру. А взагалі вони повинні бути ясні, чисті, прозорі, з чітким малюнком райдужної оболонки. Мабуть, це найголовніше.

Що ж до кольору, то це зовсім не важливо – блакитними вони будуть чи карими. Колір – це вже національна ознака. Розріз очей для здоров"я теж значення не має. Якщо китайці вузькоокі, це ще не означає, що у них більше проблем із зором, повідомляє aif.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хвороби можна визначити за формою носа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі