четвер, 04 грудня 2008 17:01

Хвороба перешкодила королю Таїланду звернутися з промовою до нації

Король Таїланду Пуміпон Адул"ядет в четвер через хворобу вперше за багато десятиріч не зміг виступити з щорічним зверненням до нації в свій день народження.

Король доручив своєму синові, наслідному принцові Махе Ваджіралонкорну виголосити промову замість нього. Маху Ваджіралонкорн звернувся з промовою до 20 тис. високопоставлених чиновників, підприємців та інших великих діячів Таїланду. На відміну від свого батька, який міг говорити протягом декількох годин, принц виступав всього три хвилини.

Спочатку він сказав, що король відчув біль в горлі, проте не йдеться про серйозну хворобу. Принц подякував всім присутнім за поздоровлення короля з 81-м днем народження і побажав благополуччя всім підданим Таїланду.

Багато жителів Таїланду вважають короля напівбожеством. В день свого народження Адул"ядет зазвичай направляє своїм підданим директиви, поради та повчання у вигляді парабол і метафор, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Хвороба перешкодила королю Таїланду звернутися з промовою до нації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі