середа, 06 червня 2007 15:35

Художниця зробила робота, що пітніє (ФОТО)

Алекситімія - це психологічний термін, що означає нездатність людини до усвідомлення, вираження і опису власних відчуттів, емоцій і взагалі - душевного стану. Страждаючі хочуть виразити все це в словах, але не можуть нічого вимовити, і тоді вони починають потіти. Аргентинська художниця Пола Гаетано Аді назвала Алекситімієй свого незвичайного робота.

Творіння нагадує велику краплю (або гриб), м"яку на дотик, який тільки і робить, що "пітніє", коли його торкаєш рукою, або гладиш.

І хоча, на перший погляд, нічого особливо складного в Алекситімії немає, для створення робота Полі знадобилася допомога учених і інженерів. Вони допомогли розмістити в "краплі" датчики, що фіксують дотики, і розібратися з подачею "поту" - води з резервуару, прихованого в постаменті.

Дана робота була визнана кращою на міжнародній виставці VIDA 9.0, і Гаетано Аді отримала головний приз - 10 тисяч євро. До 2 вересня Алекситімію можна побачити і поторкати на виставці BIOS 04 в іспанській Севільї, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «Художниця зробила робота, що пітніє (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі