пʼятниця, 12 грудня 2008 16:35

Християни різних конфесій молитимуться проти кризи

12-14 грудня представники різних релігійних конфесій проведуть на вулицях Києва Дні молитов за Україну. Акція пройде під гаслом Побудуймо захист.

Про це повідомив сьогодні Єпископ Християнської Євангельської церкви Сергій Балюк.

Він закликав усіх небайдужих до майбутнього України та її народу долучитися до заходу і взяти участь у пості і молитвах, які організують в різних місцях столиці.

"Коли прийшла біда, потрібно об"єднатися усім. Коли політики, економісти, фінансисти не знають, що робити, тоді настав час Церкві сказати своє вагоме слово. Тому що Церква - це совість, це пророк держави, суспільства. І тому ми об"єдналися в цій молитві, щоб захистити нашу землю від цієї кризи. Не тому, що сама молитва зробить цей захист, а ми молитимемося, щоб Бог дав мудрість нашим державним мужам, економістам, банкірам і фінансистам, дав мудрість прийняти правильні, мудрі, виважені рішення, як вирішуватимуть проблеми, які є в нашій країні ", - пояснив Балюк.

Він повідомив, що захід пройде під егідою Української Міжцерковної Ради за підтримки лідерів християнських конфесій України. Розпочнеться він сьогодні о 17:00 молитвою у Будинку профспілок на Майдані Незалежності, 2.

Також акцію продовжать завтра, 13 грудня, із 15:00 до 16:00 - одночасно у більш ніж 15-ти визначених місцях. Це зокрема, Секретаріат Президента України, Верховна Рада, Будинок уряду, Національний банк України, Верховний суд України, мерія Києва, Майдан Незалежності, Золоті Ворота, на усіх в"їздах до столиці, на вокзалах і в аеропортах.

За словами Балюка, у всіх цих місцях стоятимуть люди з плакатами, із текстами з Біблії, і молитимуться. "Якщо люди будуть біля Секретаріату Президента, то вони молитимуться за духовну і територіальну цілісність України як держави. Люди, які стоятимуть біля Верховного суду, молитимуться за справедливість суддів і за чесність суддів і тому подібне ", - повідомив він.

Водночас, за його словами, люди на Майдані Незалежності "спокутуватимуть гріхи українського народу". "Це буде молитва покаяння за наркоманію, алкоголізм і буде молитва до Бога, щоб він благословив і помилував наш край", - зазначив Балюк.

14 грудня, за його інформацією, відбудуться молитви в церквах, а о 15:00 розпочнеться заключне служіння під відкритим небом на Володимирській гірці.

"Неважливо, яка це конфесія. Ми повинні спільно боротися і побороти це матеріальний стан. І любов один до одного, щоб була. Тому що ми всі одно ціле, ми - християни, ми всі - Церква Христова", - зазначив, у свою чергу, єпископ Української автокефальної православної церкви Владика Никон, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Християни різних конфесій молитимуться проти кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі