середа, 11 червня 2008 11:18

Хрещатик може стати найдорожчою вулицею у світі

Через рік головна вулиця Києва може здобути собі славу однієї з найдорожчих вулиць в світі. Таке припущення можна зробити, виходячи з даних експертів компанії "Colliers International", які обнародували свій список найдорожчих вулиць планети.

За інформацією "Colliers International", найдорожчою вулицею світу стала П"ята авеню в Нью-Йорку (США). Власникам магазинів тут доводиться платити більше $18 тисяч на рік за оренду квадратного метра. До трійки лідерів також увійшли знамениті Єлисейські поля в Парижі (Франція) і Тверська - центральна вулиця Москви (Росія). Причому тут різниця у вартості торгових площ мінімальна - всього $10.

Київського Хрещатику в списку NJG-10 вулиць поки немає. Але ситуація може кардинально змінитися вже через декілька років.

Дані агентств нерухомості свідчать про те, що сума оренди торгових площ на центральних вулицях Києва доходить до $6,6 тисяч за квадратний метр yf рік. І з таким показником столиця України вже може змагатися з вулицями Відня (Австрія). При цьому варто відзначити, що ціни стрімко ростуть. Якщо ще рік тому орендна ставка площі класу А на Хрещатику складала $450 на місяць за квадратний метр, то цього року вартість виросла майже на 40% - до $620.

Експерти вважають, що ця тенденція збережеться, і прогнозують, що за 2008 рік орендна плата підвищиться на 30%.

За даними "Colliers International", вже в 2009 році середня ставка може зашкалити за $1200 на місяць за квадратний метр на найбільшій торговій артерії української столиці, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «Хрещатик може стати найдорожчою вулицею у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі