пʼятниця, 07 березня 2008 10:12

Хорватія визнає незалежність Косово

Хорватія визнає незалежність Косово в поточному місяці. Про це заявив в інтерв"ю газеті "Асахи" президент Хорватії Стіпе Месич, що знаходиться з візитом в Японії.

"На нашу думку, незалежність краю необхідна для забезпечення стабільності в регіоні, - сказав президент Хорватії. - Косово за югославською конституцією володіло тими ж правами, що і шість республік, які складали цю державу".

На думку Месича, нової війни на Балканах не буде, оскільки "немає напруженості, яка послідувала услід за проголошенням незалежності Косово".

"Ми прагнемо до співпраці і з великими, і малими країнами. Всі об"єднувальні процеси в Європі йдуть не насильницьким шляхом, а на основі взаємних вигод", - підкреслив Стіпе Месич.

Нагадаємо, парламент Косово 17-го лютого проголосив незалежність цього сербського краю від Сербії. Незалежність Косово вже визнали такі держави як США, Швейцарія, Італія, Польща, Естонія, Німеччина, Франція, Великобританія, Данія, Австралія, Австрія, Норвегія, Сенегал, Тайвань, Туреччина, Албанія, Афганістан. Про свій намір визнати незалежність Косово в найближчий час заявили Бельгія, Фінляндія, Швеція, Болгарія, Угорщина, повідомляє Ліга онлайн.

Зараз ви читаєте новину «Хорватія визнає незалежність Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі