понеділок, 08 жовтня 2007 11:46

Хорошковський пояснив, навіщо купив НТН

Група "Інтер", яка стала власником 60% акцій телеканалу НТН, поки не має наміру змінювати формат мовлення і редакційну політику каналу.

Про це сказав голова наглядової ради телеканалу "Інтер" Валерій Хорошковський в інтерв"ю спецкору "Комерсант-Україна".

"Ми маємо намір працювати з аудиторією, яка є в НТН сьогодні. Зараз ми аналізуємо формат каналу, і місяця через два я буду готовий відповісти на це питання", - заявив він.

Хорошковський також зазначив, що "поки угода не закрита – очікуємо дозволу Антимонопольного комітету".

На питання про те, чи не є завищеною сума близько $200 млн, у яку оцінюють купівлю 60% НТН джерела, знайомі з умовами угоди, він відповів:

"Сума угоди є комерційною таємницею, і я не можу її назвати. Будь-яке підприємство коштує стільки, скільки за нього заплатили. Оцінювати телеканал, ґрунтуючись тільки на рівні його доходів, не можна. Рішення про купівлю було ухвалене виходячи, насамперед, з ринкових факторів".

На прохання пояснити причини купівлі каналу і чи не було це викликано бажанням не допустити в Україну "СТС Медіа", Хорошковський повідав: "Ми купили НТН у тому числі і для того, щоб він не дістався СТС або нашим українським конкурентам. Але це не головний і не єдиний мотив покупки. Канал дозволить нам підсилити позиції групи за рахунок нової аудиторії. Ми вважаємо, що синергетичний ефект від його включення в групу "Інтер" буде дуже високим".

Водночас, голова награди "Інтера" відмовився відповісти на запитання, чи здійснювалася купівля НТН за рахунок коштів акціонерів чи групи, відзначивши лише, що "ресурс для неї був знайдений".

На питання про те, чи купила група "Інтер" НТН безпосередньо в Едуарда Прутника чи були посередники, Хорошковський відповів: "Ми весь час спілкувалися з організатором угоди – інвесткомпанією "Ренесанс Капітал".


Зараз ви читаєте новину «Хорошковський пояснив, навіщо купив НТН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі