пʼятниця, 07 листопада 2008 15:00

Холодна погода повернула українців в Інтернет

Компанія Sputnіkmedіa.net і найбільший український портал bіgmіr)net опублікували глобальну статистику відвідуваності українського Інтернету за жовтень 2008 року. Чисельність українських користувачів Інтернету продовжує зростати.

У порівнянні з вересневими даними, у жовтні відбулося значне зростання чисельності користувачів українського Інтернету - на 6,04% і склало 10 164 517 унікальних користувачів за місяць. Дана тенденція цілком закономірна, оскільки з настанням холодів користувачі усе більше часу проводять вдома біля комп"ютерів.

Істотних змін у географічному розподілі користувачів не спостерігалося. Як і колись, лідирує київський регіон. Його частка склала 58,96% від загальної аудиторії, тоді як у житомирському й волинському регіонах як і раніше найменша активність, усього 0,21% і 0,17% відповідно, у чернівецькому регіоні 0,22%. Далі, у порядку зменшення, випливають такі великі регіони як: Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів, Крим, Запоріжжя. Їхня сумарна частка становить 30,65%. На інші регіони припадає 9,79%.

Серед шукачів, з яких здійснювався перехід українською аудиторією на українські сайти, лідером був Google - перехід із цієї пошукової системи склав 72,74%. Далі йдуть Yandex (16,88%), ukr.net (2,35%), bіgmіr.net (2,04%) і Meta.ua (2,01%).

Найпопулярніші пошукові запити серед користувачів: погода, новини, гороскоп, робота й авторинок.

Найбільш використовуваною операційною системою серед українців залишається MS Wіndows XP, їй віддали перевагу 82,05% користувачів, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Холодна погода повернула українців в Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі