четвер, 14 червня 2007 14:54

Ходорковський втручається в питання постачання австралійського урану в Росію

Австралія і Росія ведуть переговори про постачання австралійського урану в РФ. Австралія може ухвалити рішення про експорт ядерної сировини до Росії за умови, що збагачений уран використовуватиметься в мирних цілях і не буде переданий третій стороні.

Про те, що такі переговори ведуться, стало відомо ще в квітні нинішнього року. Проте, в переговорний процес намагається втрутитися канадський адвокат Роберт Амстердам, що представляє інтереси колишнього власника нафтової компанії ЮКОС Михайла Ходорковського, засудженого російським судом.

Амстердам знаходиться в Австралії і 15 червня зустрінеться з чиновниками відомства Даунера, щоб спробувати переконати їх в необхідності вплинути на формат переговорів з Росією. На думку адвоката, Австралія повинна використовувати ці переговори, щоб чинити тиск на Росію і добитися дотримання прав людини в цій країні. Він звинувачує режим Володимира Путіна в знищенні незалежного правосуддя, зловживанні владою, а також в переслідуванні незалежних журналістів, пише NEWSru.co.il.

Зараз ви читаєте новину «Ходорковський втручається в питання постачання австралійського урану в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі