пʼятниця, 30 серпня 2019 19:49

"Хочемо крові": Рябошапка пообіцяв щотижневі затримання корупціонерів

"Хочемо крові": Рябошапка пообіцяв щотижневі затримання корупціонерів
Новий генпрокурор Руслан Рябошапка назвав головні пріорітети ГПУ. Фото:

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що хоче "крові в правовому сенсі".

Рябошапка пообіцяв модернізувати Генпрокуратуру та інтенсивно боротися із корупцією. Про це він сказав після свого представлення на посаді глави відомства, відео з відповідною заявою ГПУ опублікувала в YouTube.

"Своїм завданням бачу зробити цю систему ще більш потужної, зробити все-таки прокуратуру дійсно органом, який координуватиме всі правоохоронні органи і ставити перед ними завдання в сфері боротьби зі злочинністю і контролювати виконання цих завдань, причому жорстко ... Ми не хочемо крові буквально, але в сенсі правовому ми хочемо крові", - заявив Рябошапка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справи Майдану: Рябошапка не зміг назвати терміни розслідування

Новообраний генпрокурор анонсував щотижневі затримання корупціонерів з числа топ-чиновників.

"Щотижня хтось повинен бути притягнутий до відповідальності з високопоставлених чиновників. Якнайбільше активів, грошей, які були вкрадені у цієї країни і у наших людей, повинні бути знайдені і повернені країні. Власне, це і буде нашим основним пріоритетом на найближчі роки", - наголосив Рябошапка.

Руслан Рябошапка до посади генпрокурора обіймав посаду заступника голови Офісу президента. У 2010-2011-х був директором Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабміну, у 2011-2013-х - заступником директора Департаменту юридичного забезпечення Секретаріату Кабміну.

У 2013-2014-х очолював Департамент аналізу антикорупційної політики у неурядовій організації Transparency International Україна. Був заступником міністра юстиції в уряді Арсенія Яценюка. У 2016-2017-х був членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

На виборах 2019-го Рябошапка був радником Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «"Хочемо крові": Рябошапка пообіцяв щотижневі затримання корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі