четвер, 12 квітня 2007 15:55

Хмарочос, який обертається, побудують у Дубаї (ФОТО)

 
Девід Фішер (David Fisher), італійський архітектор ізраїльського походження, має намір побудувати в еміраті Дубаї 68-поверховий комплекс, кожен поверх якого зможе повертатися незалежно від інших на 360 градусів, пише The Wall Street Journal. Це дозволить будівлі постійно змінювати форму. Вартість проекту оцінюється в 330 мільйонів доларів.

Кожен поверх башти матиме форму "пампушки", пристикованої до стрижня, що складається з центральних ліфтів, пожежних сходів і допоміжних механізмів. Між "пампушками" розташовуються вітряки, що генерують електрику. Очікується, що в башті розмістяться готель, офіси і приватні апартаменти. Мешканці верхніх п"яти поверхів зможуть контролювати напрям і швидкість обертання свого поверху за допомогою системи голосового управління.

Зараз Фішер і його команда архітекторів розробляють систему каналізації і водопостачання для хмарочоса, що обертається.

Це не перший план, за яким в Дубаї з"явиться башта, що обертається. Минулого року місцевий девелопер мав намір побудувати тридцятиповерховий будинок на 200 квартир, який би здійснював навколо своєї осі один оборот в день. Енергію на обороти повинні були дати сонячні панелі.

Дубаї є улюбленим місцем для архітектурних експериментів. Там вже є підводний готель, архіпелаг штучних островів, розташованих так, що зверху вони виглядають як карта світу і штучний лижний курорт. Найближчим часом там планують побудувати кілометрову башту, яка стане найвищою будівлею миру, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Хмарочос, який обертається, побудують у Дубаї (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі