понеділок, 19 листопада 2007 19:25

Хмара закликає притягти до відповідальності Медведчука

Представник УНП Степан Хмара закликає притягти до відповідальності адвоката Василя Стуса – Віктора Медведчука за порушення присяги.

Про це Хмара заявив в понеділок, повідомляє прес-служба УНП.

Хмара заявив про необхідність відновлення історичної справедливості щодо Василя Стуса і закликав "підняти архіви справи 29.10.80 Київськового облсуду та офіційно визнати його брехливість, незаконність та й факт повного порушення Гельсінської угоди".

Також він закликає до "притягнення до відповідальності тогочасних суддів та адвокатів за порушення присяги".

"Реально захищав Василя Стуса в той час хіба що академік Сахаров, який 19 жовтня 1980 року звернувся з листом на захист поета до учасників Мадридської наради з перевірки виконання Гельсінкської угоди", - зазначив Хмара.

"А на суді захисником письменника був відомий "сірий кардинал" Леоніда Кучми Віктор Медведчук. Втім, наскільки це допомогло письменникові, можна побачити з вироку", - додав він.

Хмара висловив переконання, що "разом з увічненням пам"яті Василя Стуса слід увічнити й ім"я його адвоката Віктора Медведчука, притягнувши його до відповідальності за порушення присяги". Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Хмара закликає притягти до відповідальності Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі