четвер, 03 липня 2008 11:53

Хліб "Український" у Києві коштуватиме 3,16 грн з наступного тижня

Відкрите акціонерне товариство "Хліб Києва" заявляє, що з 7 липня вимушене в односторонньому порядку підняти роздрібно-відпускні ціни на свою продукцію.

Як ідеться у повідомленні компанії гостра фінансово-економічна криза, у якій на цей момент знаходяться підприємства ВАТ "Хліб Києва" – ВАТ "Київхліб" і ВАТ "Київмлин", спонукає підприємства піти на непопулярний крок – підвищити ціни на наймасовішу складову продукції – соціальні сорти хлібу.

"На жаль, звернення трудових колективів столичних пекарів та мукомелів до органів державної влади з проханнями про підвищення цін на масові сорти хліба та батони вищого ґатунку не привели до бажаних результатів. У зв"язку з тим, що рентабельність продукції на підприємствах ВАТ "Київхліб" та ВАТ "Київмлин" у квітні 2008 року становила мінус 30% на батон "Нива", мінус 37% на хліб "Український", мінус 28% на хліб "Пшеничний", підприємства знаходяться на межі зупинки. Для нормальної життєдіяльності підприємств хлібопекарської галузі необхідні механізми ціноутворення, які забезпечили би рентабельність виробництва на ріні не нижче 15%", йдеться у повідомленні.

Керівництво компанії вважає, що політика подальшого утримування низької ціни на хліб загрожує підприємству серйозними проблемами, аж до банкрутства. Сучасні економічні умови швидко змінюються і спонукають компанію переглянути ціни на продукт, що виробляється.

В результаті цього з 7 липня ціна батона "Нива" складатиме 2,30 грн. (замість теперішньої 1,40 грн.), хліба "Український" - 3,16 грн. (сьогодні 1,64 грн.), хліба "Пшеничний" - 2,68 грн. (сьогодні – 1,60 грн.).

"Востаннє столичні пекарі підвищували ціни на хліб у серпні 2006 року. За минулі майже два роки суттєво зросли ціни на складові як самого хлібу (до прикладу, пшениці на 90%, жито – 140%, соняшникову олію – 200%), так і задіяні енергоносії та послуги (природний газ – на 95,7%, електроенергія – на 100%, зарплата співробітникам – на 42%), пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Хліб "Український" у Києві коштуватиме 3,16 грн з наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі