четвер, 20 грудня 2007 19:25

Хліб подорожчав на п"ятдесят копійок

Три основні хлібокомбінати Чернігівської області — ніжинський, прилуцький і чернігівський — підняли ціни на продукцію. Найбільше подорожчав житній хліб.

На центральному базарі у фірмових кіосках Чернігівського хлібокомбінату кругла 780-грамова хлібина "Дарницького" тепер коштує 2,05 грн (була 1,55), овальна "Новоукраїнського" — 2 грн (була 1,8). Білий батон "Урожайний" (450 г) подорожчав на 15 коп. — 1,95 грн. Але черги меншими не стали. Багато людей збирається в обід, коли привозять гарячий хліб.

— Краще купуватиму небагато, але хорошого хліба, — каже про подорожчання 80-річна Наталія Коваленко.

У ларьках приватних пекарень ціни не змінилися. 700-грамова хлібина "Дарницького" коштує 1,75 грн.

— У нас хліб подорожчав місяць тому — з 1,65 до 1,75 гривні. Тепер він на 30 копійок дешевший, ніж хлібокомбінатівський, — розповідає продавчиня Наталія Вовк, 40 років.— Але покупців не додалося. Хто купував, той і купує. Хоча у нас хліб не гірший — просто більш розсипчастий.

Хлібокомбінати не відмовилися від випуску так званого соціального хліба, що продається за фіксованою ціною.

— 700-грамовий буханець-"цеглинка" сорту "П"ятак" і нині коштує 1,26 гривні, — сказала начальник відділу економічно-аналітичного прогнозування управління харчової та переробної промисловості 53-річна Галина Шкурко. — Цього хліба Чернігівський хлібокомбінат пече 5–7 тонн на добу.

На Чернігівщині продається 190 тонн хліба на добу.

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчав на п"ятдесят копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі