четвер, 11 червня 2009 09:21

Хліб подорожчає на 10-15%

Хліб подорожчає на 10-15%

Уряд вирішив дозволити хлібопекарям підвищити рентабельність свого виробництва більш ніж вдвічі, до 10-12%. Це означає, що голови обласних держадміністрацій більше не зможуть утримувати ціни на хліб і вони, за експертними оцінками, виростуть на 10-15%.

10 червня Кабінет Міністрів позбавив Раду міністрів Криму, обласні, Київську і Севастопольську міські державні адміністрації прав самостійно визначати максимальну рентабельність виробництва муки і хліба масових сортів.

Згідно з прийнятою постановою "Деякі питання ціноутворення на окремі соціально значущі продовольчі товари", при виробництві муки пшеничної I і II сортів, а також житньої муки введена 10%-а гранична рентабельність, на хліби масових сортів і виробів для діабетиків - 12%.

"Дуже часто губернатори встановлюють рентабельність на рівні 2-3%, чим ставлять хлібопекарів на межу банкрутства", - пояснила рішення уряду голова Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан.

"Різкого підвищення цін на хліб в Україні не станеться - швидше, вони просто вирівняються по всій країні, підвищившись з урахуванням вартості енергоресурсів і необхідності підвищення заробітних плат в середньому на 10-15%", - прогнозує гендиректор "Укрхлібпрома" Олександр Васильченко.

За матеріалом "КоммерсантЪ-Украина"

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчає на 10-15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі