четвер, 07 червня 2007 09:27

Хірурги з США почали розділення сіамських близнят, які зрослися черепами (ФОТО)

В США почалася серія складних операцій по розділенню двох сіамських близнят, які зрослися головами. Доктори з Клівленда сподіваються розділити Тетяну і Анастасію Догару, які народилися в Італії, але мають румунське походження, за допомогою декількох операцій, які проходитимуть протягом шести місяців. Якщо маляток не розділити, то вони, швидше за все, помруть в ранньому дитинстві.

Перша операція тривала весь день і з настанням вечора так і не завершилася. Дівчатка постійно знаходилися під пильним наглядом в дитячому відділенні інтенсивної терапії.

Хірурги, які проводили операцію, відзначили, що необхідно було почати з розділення скальпів дівчаток, потім поступово розділяти їх черепні коробки в тому місці, де вони зрослися. Лікарі планують відокремити частину кісткової тканини і вставити її в кінці операції. Процедура дасть нейрохірургам можливість подивитися на розвиток мозку близнят. Хірурги відпрацьовували проведення операції на спеціально розробленій моделі.

Батьки дівчаток католицький священик Алін Догару і Клаудія Догару вважають операцію по розділенню дочок їх єдиним шансом на виживання. Зрощення близнят в області голови - краніопагія - є вкрай рідкісним різновидом вроджених вад розвитку. За статистикою, такі діти народжуються один раз на 1-2,5 мільйона пологів. Верхня частина голови Тетяни сполучена з потилицею її сестри Анастасії. Не дивлячись на це, дівчатка в змозі ходити без сторонньої допомоги. За спостереженнями лікарів, розвиток дітей відповідає нормі: в даний час вони успішно освоюють відразу дві мови - румунську та англійську.

Минулого місяця лікарям вдалося розділити всі судини головного мозку дівчаток. Проведення цієї операції було необхідно для початку розділення близнят. Проведення подібних процедур небезпечне вірогідностю великої втрати крові і пошкоджень головного мозку та інших ускладнень, відзначають лікарі, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Хірурги з США почали розділення сіамських близнят, які зрослися черепами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі