четвер, 04 грудня 2008 11:27

Хірург ампутував хворому руку за допомогою sms

Британський хірург врятував життя підліткові з Демократичної республіки Конго, ампутувавши йому руку за допомогою sms. Колега з Лондона посилав лікареві на мобільний телефон інструкції про те, як правильно провести операцію.

52-річний англієць Девід Нотт з організації "Лікарі без меж", вимушений був боротися за життя юного пацієнта в жовтні. Ліва рука 16-річного хлопчика була сильно пошкоджена, і через гангрену її необхідно було відрізати, пояснює газета TheGuardian.

"Він вмирав, - згадує Нотт. - Йому залишалося жити два-три дні". Єдиним способом врятувати його було видалити руку разом з ключицею і лопаткою. Лікар ніколи не проводив таких складних операцій, проте пригадав, що його колега на батьківщині має подібний досвід.

"Я відправив йому повідомлення, і він переслав мені поетапну інструкцію", - розповідає Нотт. Після довгих роздумів хірург зважився діяти: "Я зробив глибокий вдих і почав виконувати інструкції з листа".

Ситуація ускладнювалася тим, що лікар працював, маючи під рукою лише прості інструменти і всього півлітра крові для переливання. Проте, операція пройшла успішно, і підліток вижив, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Хірург ампутував хворому руку за допомогою sms». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі