середа, 14 травня 2008 08:39

Хіларі Клінтон впевнено перемогла на праймеріз в Західній Вірджинії

На праймеріз, що відбулися в штаті Західна Вірджинія, згідно з попередніми даними, в стані демократів перемогла Хіларі Клінтон. Як повідомляє телекомпанія CNN, не дивлячись на те, що підрахунок голосів почався зовсім недавно, колишня перша леді США вже набрала 62% голосів. Її суперник сенатор з Іллінойса Барак Обама отримав 31% голосів однопартійців.

У цьому штаті претенденти борються за голоси 28 делегатів на національний з"їзд Демократичної партії, який пройде в кінці серпня в Денвері (штат Колорадо). Саме там буде названий кандидат, якому належить битися з республіканцем в листопаді за Білий дім.

За Клінтон в Західній Вірджинії голосували переважна більшість жінок, робітників і пенсіонерів. Ці категорії американців і в інших штатах віддають перевагу сенаторові від штату Нью-Йорк.

Її суперник-однопартієць, сенатор від штату Іллінойс Барак Обама в тих районах країни, де зосереджена більшість білого населення, що відноситься до середнього класу, не користується широкою популярністю.

Крім того, як заявили багато опитаних з числа прихильників Клінтон на виході з виборчих ділянок в штаті Західна Вірджинія, якщо вона не стане основним кандидатом на виборах від Демократичної партії США, вони мають намір віддати свої голоси республіканцеві Джону Маккейну.

Тим часом, на думку спостерігачів, перемога в цьому штаті не зміцнить позиції колишньої першої леді США. В даний час її суперник Барак Обама упевнено лідирує як по голосах делегатів, так і по голосах суперделегатів. Поки сенатор від штату Іллінойс, згідно даним телекомпанії CNN, заручився підтримкою в цілому 1866, а Клінтон - 1697 делегатів.

Для республіканців праймеріз останнім часом носять формальний характер, оскільки єдиний кандидат від Республіканської партії вже визначився. Ним є сенатор від штату Арізона Джон Маккейн, передає ІТАР-ТАРС.


Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон впевнено перемогла на праймеріз в Західній Вірджинії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі