субота, 22 листопада 2008 15:13

Хіларі Клінтон погодилася стати держсекретарем США

Хіларі Клінтон погодилася стати держсекретарем США
Сенатор від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон погодилася залишити Сенат і зайняти пост держсекретаря США в адміністрації обраного президента країни Барака Обами. Про це в п"ятницю пише газета TheNewYorkTimes, посилаючись на два джерела в оточенні сенатора, які наполягали на анонімності.

За даними газети, рішення очолити Держдепартамент Клінтон прийняла після додаткових консультацій з обраним президентом. Тим часом, в оточенні Обами повідомили, що жодних офіційних заяв про призначення держсекретаря раніше Дня подяки (27 листопада в поточному році) зроблено не буде.

Тим часом стало відомо, що керівник Федерального банку Нью-Йорка Тімоті Гейтнер в уряді Обами очолить Міністерство фінансів. Повідомлення про його призначення очікується в понеділок, як і оголошення про призначення міністром торгівлі губернатора штату Нью-Мексико Біла Річардсона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери демократичної більшості в Сенаті США підготували для Клінтон одну з керівних сенатських посад на випадок, якщо вона не обійме пост держсекретаря. Тим часом, близько 57 відсотків американців вітали б її призначення главою Держдепартаменту, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон погодилася стати держсекретарем США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі