понеділок, 02 червня 2008 10:53

Хіларі Клінтон перемогла на первинних виборах в Пуерто-Ріко

Сенатор Хіларі Клінтон перемогла в неділю в Пуерто-Ріко на первинних виборах кандидата Демократичної партії на пост президента США.

Згідно даним exit-polls, по набраному числу голосів вона значно обійшла свого єдиного суперника по внутріпартійній боротьбі Барака Обаму.

Темношкірий законодавець з штату Іллінойс, проте, зберігає лідерство по загальному числу голосів делегатів, які повинні офіційно назвати кандидата партії на виборах на загальнонаціональному з"їзді демократів в кінці серпня цього року в Денвері (штат Колорадо).

Згідно підрахункам телекомпанії CNN, Обама до теперішнього часу заручився підтримкою 2057 делегатів конвенту, в активі дружини колишнього президента США - 1887 делегатських мандатів.

Для того, щоб гарантувати висунення своєї кандидатури на виборах, претендентові потрібно набрати 2118 голосів.

У фіналі боротьби за крісло в Білому домі представникові демократів належить боротися з кандидатом республіканців, 71-річним Джоном Маккейном, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон перемогла на первинних виборах в Пуерто-Ріко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі