середа, 07 травня 2008 19:09

Хіларі Клінтон не пошкодувала $6 млн на продовження кампанії

Виборчий фонд Хіларі Клінтон поповнився в квітні на 6,4 мільйона доларів, які сенатор від штату Нью-Йорк виділила з особистих засобів. Про це в середу, 7 травня, розповів агентству AssociatedPress один з членів її передвиборного штабу.

Таким чином, особисті вкладення Клінтон в передвиборну гонку досягли значної суми - на початку 2008 року вона вже зробила внесок на суму в 5 мільйонів доларів.

Проте, відзначає АР, колишня перша леді як і раніше потребує засобів для продовження боротьби. Виступаючи в Індіанаполісі під час праймеріз, що проходили 6 травня в Індіані і Північній Кароліні, вона заявила з трибуни, звертаючись до своїх прихильників: "Мені потрібна ваша допомога, щоб я могла продовжити наш шлях".

Не дивлячись на те, що результати праймеріз в обох штатах опинилися не дуже сприятливі для Клінтон (у Північній Кароліні вона програла своєму суперникові Бараку Обамі 14 відсотків, а в Індіані виграла всього 2 відсотки голосів), сенатор має намір продовжувати боротьбу і вже запланувала передвиборні виступи в Західній Вірджинії, Південній Дакоті і Орегоні - три з шести штатів, де демократи ще не проводили первинні вибори.

Як відзначає АР, сенатор з штату Ілінойс Барак Обама впродовж практично всієї серії праймеріз в різних штатах мав в своєму розпорядженні істотнішу фінансову підтримку, ніж його суперниця. Так, хоча після перемоги в Пенсільванії 22 квітня Клінтон вдалося зібрати 10 мільйонів доларів пожертвувань, на проведення виборчої кампанії в Індіані і Північній Кароліні вона змогла виділити лише 4 мільйони, тоді як спонсори Обами надали йому для цієї ж мети 7 мільйонів.

На думку спостерігачів, той факт, що Хіларі Клінтон не змогла взяти рішучої перемоги над Бараком Обамою в праймеріз, що пройшли у вівторок, зводить її шанси стати єдиним кандидатом в президенти США від Демократичної партії до мінімуму, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон не пошкодувала $6 млн на продовження кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі