понеділок, 08 жовтня 2007 19:27

Хіларі Клінтон лідирує в опитуваннях в ключовому штаті

Сенатор від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон вперше захопила лідерство за підсумками опитування вибірників в штаті Айова, з якого на початку січня 2008 року почнуться президентські праймеріз. Не дивлячись на лідерство в загальнонаціональних опитуваннях, в цьому штаті їй складають серйозну конкуренцію два інших претендента від демократів - Джон Едвардс і Барак Обама, передає агентство Associated Press.

З 399 опитаних вибірників в користь Клінтон висловилися 29 відсотків, тоді як за Едвардса - 23 відсотки. Ще в травні у Едвардса було 29 відсотків, тоді як клінтон задовольнялася 21 відсотком.

Ситуація в Айові постійно змінюється, відзначає агентство France Presse. Неділю тому інше опитування виявило в цьому штаті лідерство Обами з 28 відсотками. За цими даними, Клінтон займала друге місце з 24 відсотками, а Едвардс - третє місце з 22 відсотками.

У минулі вихідні опитування були проведені і серед республіканських вибірників. Колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, який лідирує в національному масштабі, опинився в Айові тільки четвертим. Перше місце в цьому штаті залишилося за колишнім губернатором Массачусетсу Міттом Ромні. На другому - актор Фред Томпсон, який займає і міцні другі позиції в національних опитах. Третім став колишній губернатор Арканзаса Майк Хаккабі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон лідирує в опитуваннях в ключовому штаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі