Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2007 16:41

Хіларі Клінтон готова розпочати війну з Іраном

У вівторок кандидат в президенти США від Демократичної партії і сенатор від штату Нью-Йорк Хіларі Клінтон заявила, що Америці може бути потрібно застосувати проти Ірану військову силу. Клінтон висловилася про цю можливість відкритіше, ніж решта всіх кандидатів в президенти, що виступали на цьому тижні перед Національною єврейською демократичною радою США.

По словах Клінтон, США повинні працювати безпосередньо з Іраном з метою запобігання яких би то не було кроків, направлених на придбання ядерної зброї. Хіларі Клінтон піддала критиці адміністрацію Буша за "значне звуження" доступних варіантів дій Америки по протидії Ірану.

Вона відзначила, що слід розглядати всі можливі шляхи: "Якщо нам доведеться зробити наступальні військові дії проти Ірану, буде набагато краще, щоб решта світу бачила – це останній, а не перший засіб, тому що його ефект і наслідки носитимуть глобальний характер".

Інші кандидати, що виступали перед радою, обмежилися лише вказівкою на те, що в контексті заборони ядерних амбіцій Ірану не "можна виключати жоден варіант". На триденній конференції були присутні всі провідні демократи – потенційні претенденти на пост президента, пані Клінтон приділили більше всього часу, і вона отримала найбільше аплодисментів. Вона зробила упор на важливості американо-ізраїльських відносин і необхідності повернути трьох ізраїльських солдатів, викрадених минулого літа "Хамасом" і "Хізбаллою", але велику частину виступу присвятила питанням внутрішньої політики, що хвилюють єврейських демократів, таким як освіта, охорона здоров"я і розділення церкви і держави.

Вона також повідомила у відповідь на питання із залу, що у разі її обрання її чоловік служитиме міжнародним посланником для відновлення доброзичливого відношення до американців в світі, повідомляє Inopressa.
Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон готова розпочати війну з Іраном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути