четвер, 14 серпня 2008 12:55

Херсонська влада запрошує всіх до пустелі

До 17-ої річниці незалежності України Херсонська обласна державна адміністрація організовує піший перехід через розташовану в області єдину в Європі піщану пустелю – Олешківські піски.

Як повідомили в управлінні у справах преси і інформації Херсонської ОДА, перехід відбудеться 20 серпня поблизу міста Цюрупинськ, довжина дистанції – до 5 км.

Обласна держадміністрація запрошує бажаючих у віці до 50 років взяти участь у цьому заході.

Також у Херсонській області цього року планується відкрити новий туристичний маршрут – "Сафарі в пустелю Олешківські піски". Зараз триває робота з облаштування маршруту: визначено два оглядові майданчики для туристичних груп, проведено його маркірування, облаштовують під"їзні шляхи до пустелі.

Новий маршрут проляже за 20 кілометрів від Херсона і за 75-80 кілометрів від курорту Скадовськ.

Олешківські піски офіційно визнані єдиною пустелею в Європі. Вони займають територію розміром 15 км на 20 км, яка оточена штучними лісами. Олешківські піски – найбільший піщаний масив у Європі, що має унікальний клімат, що визнано багатьма науковими інститутами. Також це одне з найбільших й унікальних родовищ кварцового піску, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Херсонська влада запрошує всіх до пустелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі