вівторок, 26 лютого 2008 11:07

Хав"єр Солана зажадав негайно звільнити білоруського опозиціонера Козуліна

Верховний представник ЄС з загальної зовнішньої політики та політики безпеки Хав"єр Солана зажадав негайно звільнити з в"язниці білоруського опозиціонера Олександра Козуліна, який відбуває п"ятирічний термін за звинуваченням у хуліганстві та організації безладів. Сьогодні Козуліна звільнили на три дні для участі в похороні дружини Ірини.

Він також висловив співчуття Козуліну у зв"язку з кончиною його дружини – Ірини. Похорон Ірини Козуліной, яка померла 23 лютого, відбудеться в середу.

Згідно ст. 92 Кримінально-виконавчого кодексу, особам, що вперше відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, можуть бути дозволені короткострокові виїзди за межі виправних установ тривалістю до семи діб у зв"язку з винятковими обставинами.

Один із лідерів білоруської опозиції Олександр Козулін був затриманий у березні 2006 року після участі в президентській кампанії та організації низки акцій протесту.

Суд визнав його винним у хуліганстві та організації масових безладів і визначив покарання у вигляді 5,5 років позбавлення волі з відбуванням терміну в колонії строгого режиму, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Хав"єр Солана зажадав негайно звільнити білоруського опозиціонера Козуліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі