пʼятниця, 18 вересня 2020 11:15

Хасиди почали повертатися в Білорусь - ДПС

Хасиди почали повертатися в Білорусь - ДПС
Паломники-хасиди почали залишати територію поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі" на українському кордоні з Білоруссю. Фото: BBC

Паломники-хасиди почали залишати територію поблизу пункту пропуску "Нові Яриловичі" на українському кордоні з Білоруссю.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

За його словами, станом на ранок п'ятниці, 18 вересня, надійшла інформація, що поблизу українського кордону залишається майже тисяча іноземців.

"Пізніше нам повідомили, що паломники почали покидати це місце, пройшовши пункт пропуску в Білорусь. Ми стали фіксувати зменшення кількості тих, хто перебував у полі нашого зору поруч із кордоном", - повідомив Демченко.

Згідно з даними ДПС, зараз поблизу українського кордону перебувають близько 700 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чотирьох хасидів на кордоні в Нових Яриловичах виявили Covid-19

14 вересня сотні хасидів намагалися потрапити в Україну з Білорусі. На кордон прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

Кабінет міністрів ухвалив рішення закрити пункт пропуску "Нові Яриловичі" на кордоні з Білоруссю. Такі обмежувальні заходи запроваджено через поширення коронавірусної хвороби.

Десятки тисяч євреїв-хасидів прямують до Умані кожен єврейський Новий рік, який випадає на 18-20 вересня цього року, щоб відвідати могилу рабина Нахмана, засновника бресловского хасидського руху.

Зараз ви читаєте новину «Хасиди почали повертатися в Білорусь - ДПС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі