пʼятниця, 18 вересня 2020 18:33

Хасиди перетворили кордон на звалище і повернулися в Білорусь

Паломники-хасиди повністю звільнили територію контрольно-пропускного пункту "Нові Яриловичі" і попрямували відзначати Новий рік у Гомель, Мінськ та інші населені пункти Білорусі, залишивши після себе гору сміття.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook.

Автор: Facebook
  Паломники-хасиди повністю звільнили територію КПП "Нові Яриловичі", залишивши після себе гору сміття
Паломники-хасиди повністю звільнили територію КПП "Нові Яриловичі", залишивши після себе гору сміття

"Дякую співробітникам ДПС за вашу роботу щодо захисту державного кордону України. Попри значний психологічний тиск, ви виконали свій обов'язок", - відзначив депутат.

За словами Геращенка, білоруській стороні залишилося тільки прибрати територію після паломників, і тоді КПП "Нові Яриловичі" знову відновить свою роботу.

"Ми попереджали Білорусь, що в зв'язку з пандемією коронавірусу ми не пропустимо паломників. Навіть їхні пісні і танці не вплинули на зміну рішення. Ми просили білорусів не пропускати хасидів через свій КПП, але нас не послухали", - сказав Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський привітав євреїв із Новим роком

Уряд і парламент Ізраїлю ухвалили рішення про запровадження тритижневої загальнонаціональної ізоляції для запобігання поширенню Covid-19, що розпочинається сьогодні, 18 вересня, і триватиме до 9 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Хасиди перетворили кордон на звалище і повернулися в Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі