вівторок, 11 вересня 2007 09:26

Харківчанин вбив водія за 6 тисяч гривень

Працівники карного розшуку затримали жителя Харківської області за підозрою у вбивстві.

Про це сказано в повідомленні центру зв"язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області.

4 вересня близько 1:00 у Харківський райвідділ міліції Головного управління МВС у Харківській області звернулася 31-річна місцева жителька із проханням розшукати її брата.

Вона повідомила, що 3 вересня близько 8:30 він виїхав з дому на власному автомобілі КамАЗ і до цього часу не повернувся.

Зі слів дружини зниклого чоловіка, близько 8:00 до їхнього будинку підійшов невідомий чоловік, який домовився з її чоловіком про перевезення вантажу.

На телефонні дзвінки водій не відповідав.

У той же день близько 20:00 жінці подзвонив знайомий і повідомив про те, що КамАЗ її чоловіка знаходиться в Харкові на металобазі, яка належить одній з приватних фірм.

Цю інформацію жінка негайно повідомила в міліцію.

Слідчо-оперативна група виявила КамАЗ без номерних знаків за вказаною адресою.

Начальник ділянки пояснив, що автомобіль пригнав напередодні вдень невідомий йому чоловік.

Прикмети цієї людини збігалися з описом зовнішності чоловіка, який наймав автомобіль.

Працівники міліції встановили, що дзвонив начальникові ділянки металобази й домовлявся про прийом на металобрухт автомобіля 36-річний житель райцентру Харківської області міста Зміїв.

Оперативники виїхали за адресою проживання підозрюваного й з"ясували, що разом з ним проживають мати, малолітня сестра, а також 52-річний вітчим, раніше неодноразово судимий за здійснення тяжких злочинів.

Начальник ділянки металобази впізнав підозрюваного за його фотографією як людину, котра 3 вересня пригнала на його ділянку КамАЗ.

Співробітники міліції встановили місцезнаходження підозрюваного й затримали його.

Затриманий пояснив, що раніше він був знайомий із власником КамАЗу, якому він продавав солярку, і знав його домашню адресу.

Затриманий заздалегідь придбав мисливську рушницю, 3 патрони до нього й виготовив обріз.

Вранці 3 вересня він прибув до будинку потерпілого, домовився з ним про перевезення товару й попросив підвезти його в селище Хролі.

Не доїжджаючи до селища, він вийняв обріз і під загрозою застосування зброї наказав водієві звернути з дороги. На узбіччі біля лісопосадки він примусив водія залишити автомобіль і вистрілив йому в голову.

Труп залишив на пустирі й замаскував мішками зі сміттям.

Потім він сіл за кермо КамАЗу й поїхав убік Харкова. По дорозі він викинув з автомобіля особисті речі вбитого, залишивши тільки техпаспорт.

Після цього він надяг окуляри, перуку, і відігнав автомобіль на металобазу.

За автомобіль і техпаспорт він одержав 6,4 тис. гривень, після чого пішов додому.

По дорозі він викинув перуку й окуляри в кущі.

Після затримки зловмисника співробітники міліції обшукали його домоволодіння й знайшли в гаражі обріз мисливської рушниці, 2 патрони до нього, пістолет невстановленого зразка, гроші в сумі 4,4 тис. гривень і мобільний телефон.

При додатковому огляді місця проживання підозрюваного вони виявили й вилучили 3 пістолети невстановленого зразка, боєприпаси до них і 9 ножів.

У ході відтворення обставин здійснення злочину затриманий указав місце вбивства, де був виявлений труп потерпілого з ознаками насильницької смерті.

Порушено кримінальну справу, ведеться слідство, повідомляють Українські новини.




Зараз ви читаєте новину «Харківчанин вбив водія за 6 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі