вівторок, 06 травня 2008 08:21

Харків виділив 60 тис. гривень сім"ям загиблих у ДТП 2 травня

Влада Харкова 5 травня виділила матеріальну допомогу сім"ям 6 загиблих 2 травня в ДТП на трамвайній зупинці в Харкові в сумі по 10 тис. гривень за кожного загиблого.

Про це повідомила прес-служба Харківської міської ради.

Ще 1 людині, яка одержала тілесні ушкодження й перебуває в лікарні, буде надано матеріальну допомогу в розмірі 2 тис. гривень.

Зі слів директора департаменту охорони здоров"я й соціальних питань Ігоря Шурми, родичі загиблих, а також постраждала під час ДТП жінка одержать гроші на поточному тижні.

Також управління юстиції міськвиконкому на прохання міської влади організує безкоштовну юридичну допомогу рідним загиблих і потерпілих у ДТП.

Похорон загиблих пройшов 5 травня.

Як повідомив на прес-конференції 5 травня заступник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, облдержадміністрація планує також надати матеріальну підтримку сім"ям загиблих і потерпілим у ДТП.

"Максимальна матеріальна допомога, яку ми можемо виділити постраждалим сім"ям, становить 3 тис. гривень на одного загиблого", - сказав Стороженко.

Стороженко не виключає, що в суді над винуватцем ДТП буде брати участь громадський обвинувач від облдержадміністрації.

Як повідомлялося, 2 дітей й 4 дорослих загинули, ще 2 госпіталізовано 2 травня через наїзд джипу Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський Шлях у Харкові.

У наркологічному центрі був зафіксований стан алкогольного сп"яніння водія.

Слідчі органи Головного управління МВС України в Харківській області за зазначеним фактом порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які управляють транспортними засобами, що послужив причиною загибелі кількох осіб).

Винуватець ДТП затриманий, проводяться слідчо-оперативні дії й експертизи, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Харків виділив 60 тис. гривень сім"ям загиблих у ДТП 2 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі