Ексклюзиви
субота, 29 березня 2008 13:38

ХАМАС заявляє, що в них є ракети потужніші за "касами"

Представник бойового крила терористичної організації ХАМАС заявив, що в його організації є вдосконалені ракети, з більшим радіусом дії, ніж у "касамів", повідомляє NEWSru.co.il.

"Це не секрет, що ХАМАС значно посилився у військовому плані. Ми зуміли розробити нові, потужніші ракети", - заявив прес-секретар Хамаса Абу Обейда в інтерв"ю газеті "Аш-Шарк аль-Аусат".

Обейда підкреслив, що Іран не має відношення до оновлення ракетного арсеналу ХАМАСа.

"Всі нові ракети вироблені в секторі Газа. Відомості про те, що ми отримали їх з-за кордону, не відповідають дійсності", - заявив Абу Обейда.

Він поділився побоюваннями, що після закінчення саміту ЛАГ у Дамаску, Ізраїль може почати широкомасштабну операцію в секторі Газа: "Ізраїль готується провести операцію після закінчення саміту. Це підтверджується тим, що літаки-розвідники активізували свою діяльність останнім часом".

Абу Обейда відмовився назвати технічні характеристики нових ракет. "Заява з цього приводу буде зроблена скоро. Ізраїльтяни зможуть переконатися в радіусі дії ракет".

Нагадаємо, позавчора терористичне угрупування "Ісламський джихад" заявило, що почало виробництво ракет, здатних уразити цілі на відстані 20 км. Нові ракети не поступаються за потужністю російським "градам", які є сьогодні на озброєнні у терористів ХАМАС.

Нові ракети також мають могутніші і смертоносніші боєголовки, що містять удвічі більше вибухівки, чим звичні для ізраїльтян "касами".

Наголошується, що калібр нової ракети складає 120 мм, тоді як калібр "касама" - 100 мм.

За відомостями військової розвідки, з моменту закінчення операції "Гаряча зима", проведеною ЦАХАЛом у Газі, ці ракети були використані для обстрілу Ізраїлю щонайменше тричі.

Ці дані свідчать про те, що терористи Гази активізували останнім часом виробництво зброї, а також отримують допомогу ззовні, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС заявляє, що в них є ракети потужніші за "касами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути